EJ-Agility

Kouluttaja

Laatu. Ajattelu. Itsevarmuus.

Kisakoirat

Terriereistä bordercollieihin

Nykyiset

  • SL/I3 borcol FI AVA FI AVA-H Something Like Hard To Impress "Rina" (s. 2016)
  • SL/L1 borcol Something Like More Madness "Evi" (s. 2018)

Menneet

  • XS/S3 x-rotu Yada (s. 2010, k. 2018)
  • S3 jackru RTK2 Walking Disaster's Tombli Boo "Ellie" (s. 2011, k. 2019)

Evi ja Rina
Evi ja Rina

Kuka?

Päämäärätietoinen agilityharrastaja ja -kouluttaja

Olen Essi Heijari (os. Nakari). Agilityuraani ei lasketa kymmenissä vuosissa, mutta intensiivinen harrastaminen ja intohimo oppimiseen ovat siivittäneet minut lähelle "agilityn ydintä".

Harrastejuureni ovat noin 15 vuoden ajalta ratsastuksessa, mutta ostettuani ensimmäisen oman koirani vuonna 2010, hevoset vaihtuivat hiljalleen pienempiin nelijalkaisiin otuksiin. Vuonna 2012 aloitin agilityn harrastamisen hitaasti ja haparoiden x-rotuisen terrierini Yadan kanssa, joka yhteisten harrastevuosiemme aikana opetti minulle terrierimäisellä tyylillään monia tärkeitä asioita. Myöhemmin hevoset ovat palanneet takaisin harrastusrintamalle pääpainon pysyessä kuitenkin edelleen koirissa.

Yhteisen uramme kohokohtana oli World Agility Open (WAO) 2017 ja Suomen edustaminen yksilö- sekä joukkuekilpailuissa. Yada menehtyi tapaturmaisesti vuoden 2018 alussa, mutta ehti 5 vuoden kisauransa aikana kerätä lukuisia kisastartteja voitoin ja sijoituksin sekä 3 agility- ja 2 hyppysertiä. Terrierivuosieni loppumetreillä siirryin hiljalleen isompien koirien ohjaksiin astuen aivan uudenlaiseen agilitymaailmaan.

Aktiivisen seuratason agilitykouluttamisen aloitin vuonna 2013 kotiseurani, eli Kouvolan Seudun Seurakoirakerhon, riveissä. Vuoden koulutusohjaaja-tittelistä olen saanut kantaa kunniaa useampana vuotena, kiitos siitä kaikille seura-aikaisille koulutettavilleni. Idea kaupallisen puolen kouluttajaksi siirtymisestä syntyi vuonna 2018, kun halusin tarjota koulutettavilleni entistä henkilökohtaisempaa ja syvemmälle lajiin paneutuvaa koulutusta. Seuratasolla tämän toteuttaminen ei ollut mahdollista, joten näin syntyi EJ-Agility.

Koulutusideologia?

Laatu, ajattelu ja itsevarmuus agilityn kulmakivinä

Kouluttajana olen vaativa ja tarkka, kenties siksi pidän erityisen paljon motivoituneiden ja tavoitteellisten koirakoiden kouluttamisesta. Joskin tarkalleen ottaen koulutan koirakon sijaan ennemmin koiran ohjaajaa, jotta hän voisi kouluttaa koiransa parhaalla mahdollisella tavalla ja jotta hän osaisi agilityradalla toimia koiran vahvuudet ja heikkoudet huomioiden. Ammatillisen koulutukseni kautta minulla on pedagogista osaamista ja osaamista toimia myös lasten sekä erityistä tukea tarvitsevien kanssa. Hyödynnän koirien kouluttamiseen ja treenaamiseen jonkin verran saamiani oppeja hevosharrastuksen puolelta.

Koulutan ohjaajille hyvin paljon agilityn perustaitoja (este- ja ohjaajafokus, rytmitys, tehtäväfokus, ohjaustekniikat, yksinkertaiset verbaaliset vihjeet). Kiinnitän näihin erityistä huomiota, sillä koen niiden olevan avainasemassa ratatreenejä ja kilpailuvalmiutta ajatellen. Jos perusta ei ole vakaa ja luotettava, ohjaaja ei tunne koiraansa tai osaa auttaa ja tukea tätä oikealla tavalla, on ehyttä ratasuoritusta vaikea saavuttaa. Kannustan koulutettaviani panostamaan treenaamisen määrän sijaan treenaamisen laatuun ja haastamaan koiriaan ajattelemaan agilitya. Ajatteleva agilitykoira on aktiivisempi, itsevarmempi ja nopeampi.

Koulutettavieni mukaan olen napakka ja suora, mutta lempeä. Haastan koulutettaviani poistumaan mukavuusalueeltaan kehittymisen mahdollistamiseksi. Perustelen mielipiteeni ja olen valmis keskustelemaan erilaisista näkemyksistä. Panostan laadukkaaseen ja tavoitteelliseen treenaamiseen, oli kyseessä sitten yksittäinen koulutuskerta tai pitkäkestoinen valmennussuhde. Teettämissäni harjoituksissa on tietty teema ja ne ovat tarkoin mietittyjä.

Nähdään treeneissä!

 - Essi

Tmi Essi Josefina / EJ-Agility / Y-tunnus 2927549-7
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita